Toneri BG

Категории

Производители

Обява

Често задавани въпросиКолко пъти може да се зарежда една касета?

Обикновено една тонер касета може да се зарежда без проблеми поне три пъти. Ако преди зареждането касетата прецизно се почиства, тя може да издържи пет и дори повече цикъла, без да се наложат смени на вътрешни части и механизми.  Броят зареждания, с други думи, много зависи от качеството на работа при зареждането, качеството на тонера и начинът на зареждане. Броят зареждания зависи и от начина на ползване на касетата. Поради особености в устройството на този тип принтери, органичният фото-трансферен барабан, най-важната част от лазерната касета (виж страницата ни "Как работи лазерния принтер") се износва доста повече ако се печатат отделни единични страници, и доста по-малко, ако принтерът печати поредици от по 20, 30 или повече страници наведнъж.

Нашият съвет е доста прост: зареждайте тонер касетите си докато работят! Ако касетата ви е работила без видими проблеми до последния момент преди да свърши тонера, шансовете й да издържи още едно зареждане са големи. В крайна сметка, единственото, което рискувате е при поредното (последното) зареждане тя да не успее да изпечати пълния си капацитет от тонер. Но така пък ще сте сигурни че сте я използвали наистина докрай :-)
В практиката си сме срещали тонер касети, които са били зареждани по 6 - 7 пъти без смяна на части.

Извън стандартното зареждане, прилагаме и частично рециклиране, което при нас е безплатно с всяко зареждане!

За какво става дума? Лазерната тонер касета е сложен механизъм, включващ фото чувствителни и магнитни барабани, притискащи ролки и почистващи ножове, зъбни предавки, пружинки и електрически контакти. В процеса на работа на касетата в тези прецизни компоненти се отлага стар тонер, прах и други замърсявания. Ако касетата само се зарежда, тези замърсявания все повече влияят отрицателно на работата на механизмите, докато накрая ги разрушат. Ето защо, ние използваме зареждането за да разглобим изцяло касетата и да почистим всичките й вътрешни елементи от стари отлагания, като така ги подготвим за следващия цикъл на работа. По този начин от касетата може "да се изцеди" максимално.

След определен брой зареждания и частични рециклирания обаче, компонентите на касетата се износват и се налага пълно рециклиране. При него всички вътрешни елементи се сменят с нови и от "старата касета" остава само външната обвивка.


Каква е разликата между зареждане и рециклиране?

Въпросът е изключително уместен. Някои колеги в бранша говорят за "рециклиране", а в същност просто зареждат касетата с тонер.
Зареждането се състои в допълване на касетата с необходимото количество тонер. Това доста прилича на зареждането на вашия автомобил с гориво. Просто наливате гориво в резервоара. По този начин, както е казано по-горе, касетата може да се зарежда до три пъти (понякога и повече, но по-скоро като изключение).

Между обикновеното зареждане и пълното рециклиране, съществува и междинна операция - частичното рециклиране. То се състои в разглобяване на всички части и компоненти на касетата, почистването им със сгъстен въздух и специални химикали и зареждане на касетата с тонер. Този метод обезпечава максимално дълго и ефективно използване на всички части и механизми в касетата.
При нас частичното рециклиране се предлага безплатно с всяко зареждане!

Тонер касетата обаче има изключително сложна и прецизна механика, чиито жизнено важни части след пет - шест цикъла се износват и започват да създават проблеми. Тогава се налага пълно рециклиране.

При пълното рециклиране тези жизнено важни части (органични и магнитни барабани, ножове и т.н.) се подменят с нови и така на практика от "старата" касета остава само външната кутия. Нашата препоръка е да прибягвате към пълно рециклиране само в краен случай (ако не можете да си намерите нов консуматив). Причините за това са две: първо - пълното рециклиране е сравнимо като цена със закупуването на нова касета. И второ - въпреки че след рециклирането от старата касета остава "само кутията", тази кутия също включва критични части - леглата на барабаните и някои зъбни предавки. След дългата употреба (пет или повече зареждания), тези легла се износват, поради което изцяло рециклираната касета е склонна да създава повече проблеми от новата. На този свят няма нищо вечно!

Ето защо отново ще ви посъветваме: давайте касетата си за зареждане или частично рециклиране колкото издържи (три до пет или повече пъти), след което си купете нова. Прибягвайте до пълно рециклиране само в случай че не можете да си намерите нова касета или тя е наистина безбожно скъпа.

Какво представляват тонерите? Не са ли отровни или канцерогенни?

Тонерът е фин черен прах. Той основно съдържа микроскопични полимерни частици (стирен и полиетилен), метален прах (железен окис) и въглерод.

Въглеродът придава черния цвят, железният окис придава на тонера магнитни свойства (нужни за печата), а когато отпечатаният лист премине през един нагрят барабан, полимерните частици се разтапят върху листа и фиксират отпечатаното.

Тонерите не са нито отровни, нито канцерогенни. При нормална работа, в принтера те не биха могли по никакъв начин да ви навредят. Ако по някаква причина разсипете тонер, единственото ви притеснение ще бъде, че доста цапа! Избягвайте все пак да го вдишвате, тъй като това може да раздразни дихателните ви пътища (подобно, между другото, на вдишването и на какъвто и да е друг вид прах).


НачалоНачало

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента