skip to Main Content

Колко пъти може да се зарежда една касета?

Обикновено една тонер касета може да се зарежда без проблеми поне три пъти. Ако преди зареждането касетата прецизно се почиства, тя може да издържи пет и дори повече цикъла, без да се наложат смени на вътрешни части и механизми.  Броят зареждания, с други думи, много зависи от качеството на работа при зареждането, качеството на тонера и начинът на зареждане. Броят зареждания зависи и от начина на ползване на касетата. Поради особености в устройството на този тип принтери, органичният фото-трансферен барабан, най-важната част от лазерната касета (виж страницата ни „Как работи лазерния принтер“) се износва доста повече ако се печатат отделни единични страници, и доста по-малко, ако принтерът печати поредици от по 20, 30 или повече страници наведнъж.

Нашият съвет е доста прост: зареждайте тонер касетите си докато работят! Ако касетата ви е работила без видими проблеми до последния момент преди да свърши тонера, шансовете й да издържи още едно зареждане са големи. В крайна сметка, единственото, което рискувате е при поредното (последното) зареждане тя да не успее да изпечати пълния си капацитет от тонер. Но така пък ще сте сигурни че сте я използвали наистина докрай 🙂
В практиката си сме срещали тонер касети, които са били зареждани по 6 – 7 пъти без смяна на части.

Извън стандартното зареждане, прилагаме и частично рециклиране, което при нас е безплатно с всяко зареждане!

За какво става дума? Лазерната тонер касета е сложен механизъм, включващ фото чувствителни и магнитни барабани, притискащи ролки и почистващи ножове, зъбни предавки, пружинки и електрически контакти. В процеса на работа на касетата в тези прецизни компоненти се отлага стар тонер, прах и други замърсявания. Ако касетата само се зарежда, тези замърсявания все повече влияят отрицателно на работата на механизмите, докато накрая ги разрушат. Ето защо, ние използваме зареждането за да разглобим изцяло касетата и да почистим всичките й вътрешни елементи от стари отлагания, като така ги подготвим за следващия цикъл на работа. По този начин от касетата може „да се изцеди“ максимално.

След определен брой зареждания и частични рециклирания обаче, компонентите на касетата се износват и се налага пълно рециклиране. При него всички вътрешни елементи се сменят с нови и от „старата касета“ остава само външната обвивка.

 

Back To Top